You became what you eat

Presne bounty kroglice

Sestavine: kokosova smetana za stepanje (150ml), kokosova moka, žlička burbonske vanilije v prahu, temna jedilna čokolada, kokosova moka za posip.

Priprava: kokosova smetano za stepanje je pred samim postopnkom stepanja čvrsta in je zato ne stepamo, vanjo vmešamo žličko burbonske vanilje in toliko kokosove moke, da lahko oblikujemo kroglice in se nam masa ne prijemlje rok. Ko oblikujemo kroglice, jih damo za uro ali dve v hladilnik ali zamrzovalnik, nato jih prelijemo s stopljeno jedilno čokolado in potresemo s kokosovo moko.

Nasvet: Svetujeva uporabo kokosove smetane Soyatoo – Cocos Whip.

DSC_0334

Presni cheesecake z jagodami

Sestavine: podlaga: orehi (2 lončka), burbonska vanilija v prahu (1čž), dateljni medjool (1 lonček)

osnova: indijski oreščki (2 lončka), sok polovice limone, 5 medjool dateljnov

preliv: skodelica jagod in sok polovice limone, aktivirani agar agar

Priprava: Za pripravo podlage v mikserju ali sesekljalniku zmeljemo orehe in dateljne v fino maso, dodamo vaniljo v prahu. Maso razporedimo na dno modela za torte.

Za osnovo predhodno namočimo indijske oreščke (čas namakanja naj bo vsaj dve uri) in jih v mikserju ali sesekljalniku zmeljemo v fino maso, dodamo datelje in sok polovice limone. Vse sestavine ponovno zmiksamo, da dobimo fino maso. Osnovo razporedimo nad podlago in jo dobro pretlačimo.

Preliv: zmiksamo lonček jagod in dodamo sok limone, da jagode ne oksidirajo na zraku. Aktiviran agar agar dodamo prelivu. Po želji lahko dodamo tudi agravin sirup in tako preliv posladkamo.

Okrasimo s svežimi jagodami.

DSC_0349DSC_0343

Presne kakavove kocke

Sestavine: osnova: lonček lanenin semen, 3 žlice kakava, 5 medjool datljev, dva lončka orehov

preliv: jedilna čokolada, agavin sirup, kokosova moka, lonček lanenih semen

nekaj kokosove moke za posip

Priprava: Lanena semena, orehe in datlje zmeljemo v fino maso, tej dodamo kakav. Maso razporedimo na dno pekača ali modela za torte. Osnovo postavimo za nekaj časa v hladilnik in med tem časom pripravimo preliv. Jedilno čokolado stopimo in ji dodamo agavin sirup, pest fino mletih lanenih semen in kokosovo moko. Preliv razporedimo po osnovi in vse skupaj damo v hladilnik, da se čokolada ponovno strdi. Po vrhu posipamo s kokosovo moko.

DSC_0357

 

Banana njam

Sestavine: osnova: dehidrirane rezine banan, suhe fige, kokosova moka, blanširani mandlji, burbonska vanilija v prahu.

nadev: kokosova smetana, rezine svežih banan, sadje za okras

Priprava: tri banane narežemo na rezine in jih dehidriramo v dehidratorju (približno 2 uri na 50 stopinj), dehidrirane rezine banan položimo na dno pekača ali steklenega modela za torte. Nad podlago iz dehidriranih banan damo maso, ki jo pripravimo iz lončka suhih fig, polovice lončka kokosove moke, lončka blanširanih mandljev in ščepca burbonske vanilije v prahu. Nad to maso položimo rezine svežih banan in stepeno kokosovo smetano, poljubno dodatno okrasimo s sadjem.

IMG_5439

Veganska čokoladna torta

Sestavine: osnova: trije lončki ajdove ali polnozrnate moke, žlička sode bikarbone, tri žličke kisa, aroma vanilije, lonček nesladkanega kakava v prahu, pol lončka kokosovega sladkorja, lonček kokosove vode, lonček sojinega jogurta, riževo mleko.

nadev: kokosova smetana za stepanje (150ml), marelična marmelada

preliv: jedilna čokolada

Priprava: V ajdovo ali polnozrnato moko zmešamo žličko sode bikarbone, dodamo kis, da se soda bikarbona aktivira, dodamo aromo vanilije in lonček nesladkanega kakava v prahu. Kokosovo vodo segrejemo in vanjo vmešamo kokosov sladkor, da se stopi, mešanico dodamo v moko. V to mešanico dodamo še lonček sojinega jogurta in toliko riževega mleka, da dobimo gladko pasto. To vlijemo v model za torte in pečemo v ventilatorski pečici cca. 20 min na 159 stopinj celzija. Ko je biskvit za torto pečen, ga ohladimo in razrežemo po dolžini. Spodnji del biskvita namažemo z marelično marmelado, na vrh damo stepeno kokosovo smetano in pokrijemo z drugim delom biskvita. Torto lahko okrasimo s stopljeno črno čokolado.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s